среда, 27 мая 2020 г.

27.05.2020
Шановні батьки!
Усі ми любимо та пестимо своїх діток. Але робити це потрібно частіше. Чому?
ознайомтесь з консультаціею і знайдите відповідь.

Консультація для батьків «7 причин чому потрібно частіше пестити своїх дітей»

             7 причин чому потрібно частіше пестити своїх дітей
 Чому так важливі батьківські обійми та поцілунки?
Обійми та поцілунки впливають на розвиток дітлахів. Якщо в дитинстві потреба дитини в тактильному дотику не була задоволена, то хлопчики та дівчатка виростають з відчуттям порожнечі в середині. Це відчуття супроводжує їх протягом життя та спричиняє страх у разі зближення з іншими людьми (колегами, коханими, рідними).
 Немовлятам дотики, обійми матусі та батька забезпечують відчуття повної безпеки — батьки поряд й страх зникає. Коли діти трохи підростають, їм так само потрібні дотики та обійми, навіть коли стають самостійними та починають освоюватися у колективі інших маленьких дітей.
А коли малюк випадково впаде, що перше допомагає замість знеболювального? Звісно — це матусині обійми та поцілунки! Обійми не лише матері, але й батька та інших близьких можуть мати анестетичний ефект, але лише тоді, коли є щира безумовна любов до дитини.
Кому більше потрібні пестощі — хлопчикам чи дівчаткам?
Деякі батьки вважають, що хлопчиків виховувати суворо та менше з ними панькатися, не багато приділяти часу обіймам та поцілункам. Як свідчать статистичні дані, дівчаток (немовлят) дійсно обіймають більше у 5–6 разів, ніж хлопчиків. Це факт, і панькатися з майбутніми чоловіками не слід, але ж пестощів їм також бракує. Але це не сюсюкання в звичайній формі, наприклад, з підлітком — цілування та хвилювання переляканих матусь, а раптом мій 2-х метровий хлопчик упаде, чи хтось ніс йому розіб’є; а звичайні обійми, лоскотання та ніжні торкання голови.
Коли діти зовсім маленькі, то їм так само потрібні обійми та поцілунки. Трохи згодом хлопчики потребують не пестощів, а поплескування по плечу, на знак похвали чи чоловічі рукостискання під час вітання та подяки. Дівчатка з віком потребують тактильного контакту більше, у 11–13 років їм необхідна увага в формі обіймів, пестощів для того, щоб вони не накоїли дурниць та помилок у своєму житті. Не віддали свою цнотливість першому, хто приголубить, що, на жаль, дуже часто буває. Звичайне  чоловіче бажання дитина сприймає щиро, як справжнє кохання, бо їй бракує щирих обіймів і тактильного контакту від батьків.
Тому сумлінні батьки завжди замислюються над тим, чи достатньо уваги приділяють донечці? Чи почуватиметься вона добре в теплих обіймах матусі з татом? Чи правильно вони пестять хлопчика? Яким є тактильний контакт з батьками у сина? Турботливі матусі з татусями розуміють, наскільки важливі обійми та навіщо вони потрібні.
Обійми та поцілунки поліпшують фізичний та психологічний стан дитини.
Обійми та поцілунки підвищують стійкість до стресів малюка.
Обійми та поцілунки — це справжні «природні ліки». Якщо достатньо обіймати та цілувати дитину, у неї виробляється гормон щастя — ендорфін, здатний позбавити болю й викликати ейфорію.
Обійми та поцілунки дають дітям відчуття захищеності та знижують їхню тривогу.
Обійми та поцілунки допомагають дітям краще розвиватися. Діти, яких частіше пестять батьки, випереджають у розвитку своїх однолітків.
Обійми та поцілунки навчають бути доброзичливим й радісним. У державах, де прийнято відкрито виявляти одне до одного емоції — обійматися та цілуватися під час зустрічі, люди живуть у мирі та злагоді.
Обійми та поцілунки — це найпростіші способи допомогти дитині почуватися щасливою. Вони тривають усього 15–20 с, а дарують багато емоцій на півдня.
Тактильний контакт з дітьми — одне із головних складових гармонійних взаємин між батьками та дітьми. Тому слід це знати. А зараз просто обійміть своїх дітей, не залежно від того, скільки їм виповнилося років, поцілуйте їх та скажіть щось приємне.

Також перегляньте відео «Як вихувати дитину щасливою»
 https://www.youtube.com/watch?v=T7EBEe_v1NA&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3KCo2nOwZWCNG-NBdbXNSz4Teo5rwfeo

Комментариев нет:

Отправить комментарий

03.02.2023. Як зняти психологічне напруження дитини

  Як зняти психологічне напруження дитини Глибоке дихання. Зробити глибокий вдих, випинаючи живіт уперед до відчуття участі в цьому діафрагм...