понедельник, 14 февраля 2022 г.

 14.02.2022 

                                                  Консультація для батьків



                                     Любити природу – з власного прикладу                               Усе й усі в цьому світі хочуть, щоб їх любили. Бо коли люблять, то не образять, не нашкодять, а навпаки, — допоможуть, підтримають і захистять. Нашої допомоги, захисту та любові потребує і чудовий світ природи.

         Природа  для дитини - це жива лабораторія, де можна спостерігати за безліччю неймовірно цікавих речей. Це школа, у якій ми успішно оволодіваємо знаннями про правила поведінки, опановуємо вміння та навички ощадливого користування її ресурсами, їх збереження і примноження. А ще природа — невичерпне джерело духовного збагачення не лише для дітей, а й для дорослих. Спостерігаючи за довкіллям, дитина здатна помітити багато такого, що змусить її пригорнутися до світу природи всієї душею, прагнути ніколи йому не шкодити.

   Аби навчити дитину дошкільного віку любити й оберігати природу, необхідна тісна співпраця між педагогами й батьками, адже діти завжди беруть приклад із дорослих, насамперед - зі своїх батьків. Гідним прикладом для дитини є батьки, які:

·         усвідомлено позитивно ставляться до всього, що існує в природі;

·         уміють пояснити дитині, чому важливо оберігати природу і як це робити;

·         піклуються про природні об'єкти.

    Батьки з допомогою педагогів мають разом із дитиною стати справжніми друзями природі, подавати дітям позитивний, цілеспрямований і дієвий приклад природодоцільної поведінки, допомогти дитині побачити красу природи — навчити її спілкуватися з рослинами, тваринами, комахами, милуватися гарними краєвидами, насолоджуватися тишею в лісі.

Цікавими для батьків є такі  форми роботи, зокрема:

·         спільні акції - «Наш квітник грайливий», «Допоможемо пташкам узимку», «У куточку природи - нові мешканці» тощо;

·         конкурси творчих виробів із природних матеріалів;

·         конкурс малюнка «Малюю разом з мамою»;

·         домашні завдання на кшталт «Складіть казку або оповідку на природничу тематику»;

·         інформування «Батьківське віконечко», де доцільно помістити  пам'ятки для батьків,  пілготувати цікаву й корисну інформацію на природничу тематику, поради;

·         обмін досвідом між батьками щодо поповнення та закріплення в домашніх умовах знань, умінь і навичок дітей;

·         анкетування батьків «Природа і ми».

      Дошкільники  мають навчитися дивитися на світ природи добрими очима. Коли дитина із самого дитинства усвідомить важливість природи в житті кожної людини, зрозуміє це розумом і серцем, - вона стане справжньою Людиною.

 


Комментариев нет:

Отправить комментарий

03.02.2023. Як зняти психологічне напруження дитини

  Як зняти психологічне напруження дитини Глибоке дихання. Зробити глибокий вдих, випинаючи живіт уперед до відчуття участі в цьому діафрагм...